fbpx Skip to content

Βασικό πρόγραμμα

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης

Πρόγραμμα

Το βασικό διετές πρόγραμμα εκπαίδευσης, «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης», κατατάσσεται στη βαθμίδα του IIEK και είναι δομημένο με όλες τις σύγχρονες τάσεις της γαστρονομίας. Κάθε έτος σπουδών χωρίζεται σε δύο εξάμηνα, το χειμερινό με έναρξη στα μέσα Οκτωβρίου και το εαρινό με έναρξη στις αρχές Φεβρουαρίου κάθε έτους. Παράλληλα, το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει αμειβόμενη πρακτική άσκηση, συνολικής διάρκειας 1200ων ωρών.


Η εκπαίδευση πραγματοποιείται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, 5 διδακτικές ώρες κάθε ημέρα σε συνεχόμενο ωράριο, είτε σε πρωινή, είτε σε απογευματινή ζώνη μαθημάτων.

Η εκμάθηση βασίζεται στη βιωματική εκπαίδευση, μέσα από συνδυασμό θεωρητικών και τεχνικών γνώσεων και δεξιοτήτων. Αυτή η μέθοδος, δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να αποκτήσουν άμεσα στέρεες βάσεις και να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις και τον ανταγωνισμό σε ένα από τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα της τουριστικής βιομηχανίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι να καλύψει τις εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές ανάγκες του σπουδαστή σε σχέση με τις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνετε η κατάρτιση του εκπαιδευόμενου η οποία συντελεί στο να εδραιωθεί στον εργασιακό του χώρο.
Το πρόγραμμα σπουδών οδηγεί σε Κρατικό πτυχίο ενώ παράλληλα προετοιμάζει τους σπουδαστές για τις πιστοποιήσεις της ACTA, αναγνωρισμένες σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Βιωματική εκπαίδευση, μέσα από συνδυασμό θεωρητικών και τεχνικών γνώσεων και δεξιοτήτων

Μαθήματα που διδάσκονται στο σύνολο των τεσσάρων εξαμήνων:

  • Αρχές οικονομικής
  • Τέχνη μαγειρικής (θεωρία και εργαστήριο)
  • Στοιχεία ζαχαροπλαστικής (θεωρία και εργαστήριο)
  • Τεχνικές εγκαταστάσεις- εξοπλισμός
  • Έλεγχος εμπορευμάτων
  • Ελληνική Κουζίνα (εργαστήριο)
  • Κρητική Κουζίνα (εργαστήριο)
  • Οργάνωση – λειτουργία εστιατορίου
  • Κοστολόγιο παρασκευασμάτων
  • Οινολογία
  • Υγιεινή και ασφάλεια
  • Σύνθεση μενού
  • Τεμαχισμός κρεάτων
  • Τροφογνωσία – εδεσματολόγιο
  • Διαιτητική
  • Διακοσμητική παρασκευασμάτων
  • Διοίκηση προσωπικού
  • Σύγχρονες Τεχνικές εναλλακτικής μαγειρικής
  • Δημιουργική Κουζίνα
  • Conseptual Cuisine
  • Αγγλικά
  • Γαλλικά*

* με δυνατότητα Πιστοποίησης

Η ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας στη χώρα μας και η συνεχής δημιουργία τουριστικών και επισιτιστικών επιχειρήσεων, έχουν αυξήσει τα τελευταία χρόνια τη ζήτηση

από τους χώρους αυτούς για στελέχωση , είναι πολύ μεγάλη και έτσι το επάγγελμα του Chef συγκαταλέγεται στα πιο περιζήτητα και καλά αμειβόμενα επαγγέλματα , με μεγάλες προοπτικές εξέλιξης.

Η φύση του επαγγέλματος, δίνει την δυνατότητα στους εργαζόμενους του κλάδου της Μαγειρικής Τέχνης να απασχολούνται σε επιχειρήσεις εστίασής όλο το χρόνο, αλλά και πολλές επιλογές για εξειδίκευση και σταθερά ανερχόμενη πορεία στο επαγγελματικό στερέωμα.

Οι απόφοιτοι του τμήματος «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης» μπορούν να απασχοληθούν στα τμήματα κουζίνας σε οποιαδήποτε ξενοδοχειακή και επισιτιστική επιχείρηση.

Στα δίδακτρα των σπουδαστών του προγράμματος σπουδών «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης» περιλαμβάνονται:

  • 1 Στολή μαγειρικής ( τζάκετ –παντελόνι – ποδιά –καπέλο)
  • Κασετίνα με σετ μαχαιριών
  • Εκπαιδευτικό υλικό
  • Υλικά εργαστηριακών μαθημάτων
  • Πρόσβαση σε ηλεκτρονική εκπαιδευτική πλατφόρμα

Οι επιπρόσθετες ΔΩΡΕΑΝ παροχές που προσφέρει η Hotelier Education είναι:

  • Δωρεάν συμμετοχή σε εξειδικευμένα θεματικά σεμινάρια τεχνικών Μαγειρικής με Βεβαίωση παρακολούθησης
  • Δωρεάν παροχή tablet
  • Ολική υποτροφία διδάκτρων για το Β έτος σπουδών, στο σπουδαστή με την υψηλότερη βαθμολογία στο Α έτος
  • Προετοιμασία για συνέντευξη
  • Υποστήριξη σύνταξης Βιογραφικού
  • Φοιτητική κάρτα προνομίων, που προσφέρει σημαντικές εκπτώσεις στους σπουδαστές, για τις αγορές τους από τοπικές επιχειρήσεις
  • Εκπτωτική κάρτα αστικού / υπεραστικού ΚΤΕΛ
  • Δυνατότητα πιστοποίησης «Language for tourism» του Βρετανικού φορέα NOCN στις ξένες γλώσσες

Δεκτοί για να παρακολουθήσουν τα διετή προγράμματα σπουδών της Hotelier education γίνονται απόφοιτοι: Γενικού Λυκείου, Ενιαίου Λυκείου, Επαγγελματικού Λυκείου, ΕΠΑΣ, ΤΕΕ, ΣΕΚ