fbpx Skip to content

Βασικό πρόγραμμα

Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής κ Αρτοποιίας

Πρόγραμμα

Το βασικό διετές πρόγραμμα εκπαίδευσης, «Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας», κατατάσσεται στη βαθμίδα του IIEK και ακολουθεί τις τάσεις της σύγχρονης Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας. Κάθε έτος σπουδών χωρίζεται σε δύο εξάμηνα, το χειμερινό με έναρξη στα μέσα Οκτωβρίου και το εαρινό με έναρξη στις αρχές Φεβρουαρίου κάθε έτους. Παράλληλα, το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει αμειβόμενη πρακτική άσκηση, συνολικής διάρκειας 1200ων ωρών.


Η εκπαίδευση πραγματοποιείται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, 5 διδακτικές ώρες κάθε ημέρα σε συνεχόμενο ωράριο, είτε σε πρωινή, είτε σε απογευματινή ζώνη μαθημάτων.


Η εκμάθηση βασίζεται στη βιωματική εκπαίδευση, μέσα από συνδυασμό θεωρητικών και τεχνικών γνώσεων και δεξιοτήτων. Αυτή η μέθοδος, δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να αποκτήσουν άμεσα στέρεες βάσεις και να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις και τον ανταγωνισμό σε ένα από τα πιο περιζήτητα και αναπτυσσόμενα επαγγέλματα της τουριστικής βιομηχανίας.


Σκοπός του προγράμματος είναι να καλύψει τις εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές ανάγκες του σπουδαστή σε σχέση με τις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνετε η κατάρτιση του εκπαιδευόμενου η οποία συντελεί στο να εδραιωθεί στον εργασιακό του χώρο.


Το πρόγραμμα σπουδών οδηγεί σε Κρατικό πτυχίο ενώ παράλληλα προετοιμάζει τους σπουδαστές για τις πιστοποιήσεις της ACTA, αναγνωρισμένες σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Βιωματική εκπαίδευση, μέσα από συνδυασμό θεωρητικών και τεχνικών γνώσεων και δεξιοτήτων

Μαθήματα που διδάσκονται στο σύνολο των τεσσάρων εξαμήνων:

  • Αρχές οικονομικής
  • Ζαχαροπλαστική τέχνη (θεωρία και εργαστήριο)
  • Αρτοποιητική τέχνη (θεωρία και εργαστήριο)
  • Τεχνικές εγκαταστάσεις- εξοπλισμός
  • Έλεγχος εμπορευμάτων
  • Αρχές νομοθεσίας τροφίμων
  • Χημεία τροφίμων
  • Οργάνωση και Διοίκηση Ζαχαροπλαστείου
  • Κοστολόγιο παρασκευασμάτων
  • Οινολογία
  • Υγιεινή και ασφάλεια – haccp
  • Πρώτες ύλες και προϊόντα αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής
  • Μοντέρνες τεχνικές Ζαχαροπλαστικής (διαδραστικό εργαστήριο)
  • Τροφογνωσία
  • Διαιτητική
  • Τεχνικές διακόσμησης – γλυπτικής (βιωματικό εργαστήριο)
  • Αγγλικά
  • Γαλλικά*
  • Πτυχιακή εργασία

* με δυνατότητα Πιστοποίησης

 

Τα επαγγέλματα του Ζαχαροπλάστη και Αρτοποιού, παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια ανάπτυξη, με αποτέλεσμα την αυξανόμενη ζήτηση. Είναι επαγγέλματα που απαιτούν πειθαρχεία και αντοχή στην πίεση της καθημερινότητας. Όπως όλα τα επαγγέλματα, χρειάζονται αγάπη και μεθοδική προσπάθεια από εκείνον που τα υπηρετεί, προκειμένου να αποδώσουν τα δέοντα.


Η εξέλιξη των επαγγελμάτων οδηγεί στην ανάγκη για γνώση και σωστή κατάρτιση γύρω από τις Τέχνες της Ζαχαροπλαστικής και της Αρτοποιίας. Έτσι, η συνεχής εκπαίδευση και οι πιστοποιημένες γνώσεις, αποτελούν πλέον μονόδρομο.


Οι απόφοιτοι του τμήματος «Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας» μπορούν να απασχοληθούν σε Ζαχαροπλαστεία ξενοδοχειακών και επισιτιστικών μονάδων, αλλά και σε εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.

Στα δίδακτρα των σπουδαστών του προγράμματος σπουδών «Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας» περιλαμβάνονται:

  • 1 Στολή ζαχαροπλαστικής ( τζάκετ –παντελόνι – ποδιά –καπέλο)
  • Κασετίνα με σετ εργαλείων και μαχαιριών
  • Εκπαιδευτικό υλικό
  • Υλικά εργαστηριακών μαθημάτων
  • Πρόσβαση σε ηλεκτρονική εκπαιδευτική πλατφόρμα

 

Οι επιπρόσθετες ΔΩΡΕΑΝ παροχές που προσφέρει η Hotelier Education είναι:

  • Δωρεάν συμμετοχή σε εξειδικευμένα θεματικά σεμινάρια Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας με Βεβαίωση παρακολούθησης
  • Δωρεάν παροχή tablet
  • Ολική υποτροφία διδάκτρων για το Β έτος σπουδών, στο σπουδαστή με την υψηλότερη βαθμολογία στο Α έτος
  • Προετοιμασία για συνέντευξη
  • Υποστήριξη σύνταξης Βιογραφικού
  • Φοιτητική κάρτα προνομίων, που προσφέρει σημαντικές εκπτώσεις στους σπουδαστές, για τις αγορές τους από τοπικές επιχειρήσεις
  • Εκπτωτική κάρτα αστικού / υπεραστικού ΚΤΕΛ
  • Δυνατότητα πιστοποίησης «Language for tourism» του Βρετανικού φορέα NOCN στις ξένες γλώσσες

Δεκτοί για να παρακολουθήσουν τα διετή προγράμματα σπουδών της Hotelier education γίνονται απόφοιτοι: Γενικού Λυκείου, Ενιαίου Λυκείου, Επαγγελματικού Λυκείου, ΕΠΑΣ, ΤΕΕ, ΣΕΚ