Πρόγραμμα Σπουδων

Το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας βασίζεται  στο συνδυασμό θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων , δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να αποκτήσουν άμεσα στέρεες βάσεις και να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις  και τον ανταγωνισμό σε ένα από τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα της τουριστικής βιομηχανίας.

Μαθήματα που διδάσκονται

 

  • Ζαχαροπλαστική Τέχνη
  • Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα
  • Αρτοποιητική Τέχνη
  • Αρχές οικονομικής
  • Αρχές νομοθεσίας τροφίμων
  • Πρώτες ύλες και προϊόντα αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής
  • Τροφογνωσία
  • Τεχνικές εγκαταστάσεις – εξοπλισμός
  • Έλεγχος εμπορευμάτων
  • Κοστολόγιο παρασκευασμάτων
  • Διαιτητική
  • Υγιεινή και Ασφάλεια
  • Χημεία τροφίμων
  • Στοιχεία συστημάτων διαχείρισης της ποιότητας (HACCP)
  • Οργάνωση και Διοίκηση Ζαχαροπλαστείου
  • Εστιατορικά γλυκά
  • Μοντέρνεςτεχνικές Ζαχαροπλαστικής
  • Στήσιμο μπουφέ και βιτρίνα Ζαχαροπλαστείου
  • Τεχνικές διακόσμησης – γλυπτικής
  • Γαλλικά
  • Αγγλικά