Προφίλ

«Το καλό φαγητό είναι το θεμέλιο της πραγματικής ευτυχίας».

ThomasKeller, Αμερικανός σεφ,

 βραβευμένος με 7 αστέρια Michelin

 

Λίγα λόγια για την τέχνη της Μαγειρικής…

Η εστίαση παρουσιάζεται στην αρχαιότητα ως η διαδικασία συνάθροισης ανθρώπων γύρω από τη φωτιά για να ζεσταθούν (εστία = φωτιά, σπίτι, φιλοξενία). Από τη φύση του, ο άνθρωπος εκδήλωνε σαν μέσο ανάγκης, την αναζήτηση του για τροφή. Όταν όμως τυχαία ανακάλυψε τη θερμότητα, η ανάγκη αυτή πέρασε σταδιακά μέσα από το χρόνο και εξελίχθηκε σε μία σύνθεση με κύριο στόχο τη γεύση ,τα φρέσκα υλικά, τις ιδιότητες τους, το συνδυασμό και την διατροφική τους αξία μέσα από γευστικά και ευπαρουσίαστα πιάτα.Στο ταξίδι αυτό μέσα στα χρόνια , προστέθηκε η ανάγκη για βαθιά γνώση γύρω από την τέχνη της επιλογής , της παρασκευής, του σερβιρίσματος και της απόλαυσης των εκλεκτών τροφών.

Και έτσι γεννήθηκε ο μαγικός κόσμος της Γαστρονομίας…

 

Προφίλ Eιδικότητας

H Hotelier Education συνεχίζει να εξελίσσεται συνδυάζοντας την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και την παράδοση της Μαγειρικής Τέχνης, κρατώντας παράλληλα ένα  υψηλό επίπεδο στη διδασκαλία της.

Το βασικό διετές πρόγραμμα εκπαίδευσης, « Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης» είναι δομημένο με όλες τις σύγχρονες τάσεις της γαστρονομίας.

Η εκμάθηση βασίζεται στη βιωματική εκπαίδευση, μέσα από συνδυασμό θεωρητικών και τεχνικών γνώσεων και δεξιοτήτων. Αυτή η μέθοδος, δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να αποκτήσουν άμεσα στέρεες βάσεις και να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις  και τον ανταγωνισμό σε ένα από τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα της τουριστικής βιομηχανίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι να καλύψει τις εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές ανάγκες του σπουδαστή σε σχέση με τις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνετε η κατάρτιση του εκπαιδευόμενου η οποία συντελεί στο να εδραιωθεί στον εργασιακό του χώρο.

Παράλληλα το πρόγραμμα σπουδών προετοιμάζει τους σπουδαστές για τις πιστοποιήσεις CCCh(Certified Commis Chef) και CCASC (Certified Culinary Arts SpecialistCook) τις ACTA, αναγνωρισμένες σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.