Προφίλ

Η συμβουλή μου για όσους θέλουν να ακολουθήσουν τα βήματα μου, είναι να είναι ενεργοί. Μην περιμένετε μέχρι να αποφασίσουν οι άνθρωποι να σας διδάξουν. Ζητήστε την μάθηση. Το πάθος είναι πολύ σημαντικό!

PierreHermé

 

Λίγα λόγια για την τέχνη της Ζαχαροπλαστικής…

Πολλές από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις στο κόσμο χρονολογούνται στην αρχαία και κλασσική εποχή, δείγματα για την ύπαρξη της Ζαχαροπλαστικής . Οι Έλληνες , οι Ρωμαίοι και οι Αιγύπτιοι σύμφωνα με ιστορικούς και αρχαιολόγουςπαρασκεύαζαν είδη αρτοποιημάτων και γλυκισμάτων σε μια πρώιμη μορφή , δείγματα των οποίων με εμφανίζονται σε τοιχογραφίες και σε συγγράμματα. Αργότερα στα τέλη του μεσαίωναεμφανίζονται πιο ολοκληρωμένες συνταγές ζαχαροπλαστικής και το δέκατο έβδομο αιώνα,η ζαχαροπλαστική άρχισε να παίρνει μορφή μόδας με ιδιαίτερα αυξανόμενους ρυθμούς.

Τα πρόσωπα που σηματοδοτούν τους  κύριους σταθμούς εξέλιξης της τέχνης της Ζαχαροπλαστικής, είναι πολλά , αλλά σίγουρα έχουμε πολλούς λόγους να ευχαριστούμε του Γάλλους , από τον Marie-AntoineCarême που έφερε τη Ζαχαροπλαστική στον κόσμο της “μεγάλης κουζίνας” έως τον GastonLenôtreο οποίος άλλαξε επαναστατικά τη ζαχαροπλαστική,και την αρτοποιία.

Και έτσι η ιστορία της πιο γλυκιάς τέχνης όλων των εποχών, συνεχίζει την εξέλιξη της έως σήμερα…

 

Προφίλ ειδικότητας

 

Η Ζαχαροπλαστική Τέχνη αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς και δημοφιλείς κλάδους στο χώρο της εστίασης.

Το βασικό διετές πρόγραμμα εκπαίδευσης, « Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής -Αρτοποιίας» είναι δομημένο με όλες τις σύγχρονες τάσεις της τέχνης της Ζαχαροπλαστικής.

Η εκμάθηση βασίζεται στη βιωματική εκπαίδευση, μέσα από συνδυασμό θεωρητικών και τεχνικών γνώσεων και δεξιοτήτων. Αυτή η μέθοδος, δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να αποκτήσουν άμεσα στέρεες βάσεις και να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις  και τον ανταγωνισμό σε ένα από τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα της τουριστικής βιομηχανίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι να καλύψει τις εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές ανάγκες του σπουδαστή σε σχέση με τις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνετε η κατάρτιση του εκπαιδευόμενου η οποία συντελεί στο να εδραιωθεί στον εργασιακό του χώρο.

Παράλληλα το πρόγραμμα σπουδών προετοιμάζει τους σπουδαστές για την πιστοποίηση CCPC(CertifiedCommisPastryChef) τηςACTA, αναγνωρισμένη σε εθνικό επίπεδο.