Προφίλ

Να είστε   10% φιλόδοξοι και 90% ταλαντούχοι!!

Pierre Herme

 

 

Λίγα λόγια για την τέχνη της Ζαχαροπλαστικήςσαν εφόδιο στα χέρια ενός Μάγειρα…

 

Το γλυκό αποτελεί  αναπόσπαστο μέρος ενός μενούυψηλής ποιότητας και τεχνικής.  Συνθέτει , ισορροπεί και απογειώνειτη  γευστική διαδρομή που έχουμε επιλέξει να κάνουμε. Δίχως αυτό είναι σαν φεύγουμε για ένα μεγάλο ταξίδι , έχοντας ξεχάσει κάτι πολύ  σημαντικό .  Ένα γευστικό γλυκό  μπορεί να δώσει την ίδια ευχαρίστηση σε αυτόν που το τρώει , με οποιοδήποτε πιάτο αποτελεί μέρος μιας γευσιγνωσίας ή ενός μενού και καθώς είναι συνήθως το τελευταίο πιάτο που απολαμβάνει ο πελάτης, παίζει καταλυτικό ρόλο στις εντυπώσεις που θα του αφήσει.

Στις μέρες μας πέρα από τις βασικές γνώσεις των αρχών της ζαχαροπλαστικής τέχνης , ένας Chefπου υπηρετεί την τέχνη της Μαγειρικής, πρέπει να γνωρίζει  τα μυστικά και τις σύγχρονες τάσεις  που θα τον βοηθήσουν να συνδυάσει  τις δύο αυτές τέχνες σε ένα γευστικό καμβά  έμπνευσης και δημιουργικότητας.

 

Προφίλ ειδικότητας

HHoteliereducationκατανοώνταςτης ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας , αλλά και τις νέες τάσεις που συνεχώς εξελίσσονται στο χώρο της Γαστρονομίας, δημιούργησε μια ακόμη καινοτομία στα προγράμματα σπουδών της.

Το ταχύρρυθμο πρόγραμμαΕξειδίκευση στη Ζαχαροπλαστικήαπευθύνεται σε επαγγελματίεςμάγειρες , σε σπουδαστές σχολών Μαγειρικής, καθώς και σε επαγγελματίες Αρτοποιούς- Ζαχαροπλάστες.

Μέσα από το πρόγραμμα σπουδών δομείται ένα  ισχυρό εξειδικευμένο υπόβαθρο γνώσεων πάνω στον κλάδο ,και παράλληλα εμπλουτίζονται οι  τεχνικές δεξιότητες που έχει μέχρι τώρα αποκτήσει , με νέες τεχνικές βασισμένες στις σύγχρονες τάσεις της Ζαχαροπλαστικής.

Σκοπός του προγράμματος είναι να παρέχει στον εκπαιδευόμενο τις τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες, που θα τον βοηθήσουν πρακτικά πάνω στο αντικείμενο της εργασίας του , και παράλληλα θα του καλλιεργήσουν  ένα νέο πεδίο δημιουργικότητας , που θα αποτελέσει ένα ισχυρό εφόδιο που θα συντελέσει στο να εδραιωθεί  πιο ισχυρά στον εργασιακό του χώρο.

Το ταχύρρυθμο πρόγραμμα σπουδώνΕξειδίκευση στη Ζαχαροπλαστικήδιάρκειας 150 ωρών.