ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ HORECA

Την εκπαιδευτική τους εκδρομή  στην Αθήνα πραγματοποίησαν και φέτος όπως κάθε χρόνο οι σπουδαστές της HOTELIER EDUCATION.

Οι σπουδαστές ανάλογα με το αντικείμενο και την ειδικότητα που έχουν επιλέξει ακολούθησαν διαφορετικό πρόγραμμα και εκπόνησαν εργασίες στα πλαίσια των μαθημάτων που έχουν διδαχθεί, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την συλλογικότητα και την ομαδικότητα αλλά και εφαρμόζοντας γνώσεις τις οποίες μέχρι στιγμής έχουν αποκομίσει.

Οι σπουδαστές της μαγειρικής τέχνης με τους συνοδούς τους επισκέφτηκαν το Σάββατο το πρωί  την Βαρβάκειο Αγορά, μίλησαν με πωλητές και ενημερώθηκαν για την ποιότητα των προϊόντων τους.

Στη συνέχεια οι σπουδαστές του Ά τμήματος μαγειρικής τέχνης εκπόνησαν εργασίες στα πλαίσια του μαθήματος της Τροφογνωσίας    σχετικά με τα είδη και τους βασικούς κωδικούς των πρώτων υλών.

Οι σπουδαστές του Β΄ τμήματος  μαγειρικής τέχνης στα πλαίσια του μαθήματος της Κοστολόγησης  Μενού εκπόνησαν ολοκληρωμένες ατομικές εργασίες πραγματοποιώντας μια στοχευμένη ερεύνα αγοράς.

Το Σάββατο το μεσημέρι οι σπουδαστές των Μαγειρικών Τμημάτων επισκεφτήκαν  το SOYA  ATHENS, κατάστημα με Ιαπωνικά είδη διατροφής, όπου ξεναγήθηκαν από  την ιδιοκτήτρια του καταστήματος  HIROKO YOSHIDA , η οποία τους πληροφόρησε για την Ιαπωνική κουζίνα και την  και την ιστορία της και τους εξήγησε τους λόγους που αποτελεί ένα κομμάτι παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Το ίδιο απόγευμα η κυρία Yoshida έδειξε στους σπουδαστές την τέχνη του αυθεντικού sushi.

Την Κυριακή το πρωί στα πλαίσια του μαθήματος της Διεθνούς Κουζίνας οι σπουδαστές των μαγειρικών τμημάτων χωρίστηκαν σε   ομάδες και επισκέφτηκαν εναλλάξ τα εστιατόρια:

  • Avocando
  • Cosa Nostra
  • Indian Masala

Προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τις ιδιαιτερότητες της χορτοφαγικής, της Ιταλικής  και Ινδικής Κουζίνας αντίστοιχα. Οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων τους ξενάγησαν και συνομίλησαν μαζί τους απαντώντας σε όλες τους τις ερωτήσεις. Οι  σπουδαστές γεύτηκαν πιάτα που επέλεξαν από κάθε κουζίνα και εκπόνησαν  σχετικές εργασίες για την φιλοσοφία αλλά και τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε κάθε  κουζίνα.

Το βράδυ της Κυριακής μαζί με τους Σπουδαστές των τμημάτων της Διοίκησης ξενοδοχείου επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του  TITANIA HOTEL. Εκεί είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλήρες μενού που επιμελήθηκε για αυτούς ο chef  του Olive Garden Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, συγγραφές του βιβλίου Senses για την Μοριακή  Γαστρονομία.

Ο κος Χαραλαμπόπουλος  ανέπτυξε στους σπουδαστές τις τεχνικές που χρησιμοποιεί, τους ξενάγησε στους χώρους της κουζίνας του και ετοίμασε για εμάς εντελώς αυθόρμητα  εκτός από το πλούσιο, πλήρες μενού και μερικά γλυκά που σερβίρονται στο εστιατόριο Olive Garden προκειμένου να τα δοκιμάσουν οι σπουδαστές μας ,οι οποίοι και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από το γαστρονομικό αυτό ταξίδι γεύσεων.

Την Δευτέρα το πρωί οι σπουδαστές των Μαγειρικών Τμημάτων  επισπεύτηκαν την εταιρία Στέλιος Κανάκης ΑΒΕΒΕΕ είδη ζαχαροπλαστικής. Εκεί οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για τις πρώτες ύλες Ζαχαροπλαστικής Αρτοποιίας και Παγωτού  και παρακολούθησαν μια επίδειξη από τον Pastry Chef και υπεύθυνο Τεχνικού τμήματος κύριο Γιώργο Κοστιουτσουκ, ενώ ξεναγήθηκαν και από τον κύριο Νίκο Παπαδόπουλο  στις εγκαταστάσεις της εταιρίας.

Η εκδρομή έκλεισε με μια ευχάριστη έκπληξη όταν στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, όπου φιλοξενούνταν η έκθεση “ Κρητική Παράδοση “ με σκοπό την προβολή και την προώθηση των κρητικών παραδοσιακών προϊόντων μεσογειακής διατροφής.

Εκεί οι σπουδαστές χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η Κρήτη βρίσκεται παντού.