ΕΡΓΑΣΙΑ Amalia Hotel Athens

Οι σπουδαστές του τμήματος της Διοίκησης Ξενοδοχείου είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το ξενοδοχείο Amalia Hotel, να ξεναγηθούν στους χώρους του, να μάθουν για τον τρόπο λειτουργίας του αλλά και για την ιστορία του.  Στο παρακάτω κείμενο μας παρουσιάζουν την εμπειρία τους.

Την εργασία ανέλαβαν να εκπονήσουν οι εκπρόσωποι του ΄Β Τμήματος Διοίκησης Ξενοδοχείου:

  • Πούλιου Μαρία
  • Μανταδάκη Παρασκευή

 

Στον όμιλο Amalia Hotel υπάρχουν έξι ξενοδοχεία ( Δελφοί, Αθήνα, Καλαμπάκα, Ολύμπια, Ναύπλιο, Πρέβεζα). Το Amalia Athens Hotel είναι τεσσάρων αστέρων, έχει 97 δωμάτια και 1 σουίτα.

Ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960, βρίσκεται στο Σύνταγμα και έχει θέα τη Βουλή και τον Εθνικό κήπο. Προσφέρει όλες τις ανέσεις και την ευχαρίστηση ενός τετράστερου (4*) ξενοδοχείου. Η περιοχή ευνοεί τους διαμένοντες για την εύκολη μετακίνηση τους και ειδικότερα όσους έχουν σαν προορισμό την Ακρόπολη.

Για το 2013 είχε 89% πληρότητα, όλο το προσωπικό είναι εξελισσόμενο και επιλεγμένο από τουριστικές σχολές. Επίσης το προσωπικό πρέπει να έχει προσωπικότητα και αντίληψη των πραγμάτων. Αυτή τη στιγμή το Amalia Hotel Athens επανδρώνεται από 35 άτομα συν 6 με 7 άτομα στα κεντρικά του ομίλου. Έχουν καταφέρει να έχουν 10 % repeater πελάτες. Ο συνεδριακός χώρους έχει χωρητικότητα 250 ατόμων ( από όλο τον όμιλο το μεγαλύτερο συνεδριακό διαθέτει το ξενοδοχείου Amalia από υδρεύει στη Καλαμπάκα και έχει χωρητικότητα 600 ατόμων)

Τα ξενοδοχεία Amalia αντιπροσωπεύονται από ένα πολύ δυναμικό τμήμα Marketing το οποίο διαφημίζει ιδιαιτέρα το ξενοδοχείο σε διαφημίσεις κυρίως στην σελίδα του facebook αλλά και στο Google. Χρησιμοποιεί διαδικτυακό σύστημα για να κάνεις κράτηση. Σε αυτή τη περίπτωση παίζει μεγάλο ρόλο ο receptionist διότι όταν γίνεται μία κράτηση πρέπει και να την τιμολογήσει και να την εισπράξει και να τη κάνει location

Τέλος σαν ξενοδοχείο πρεσβεύουν να είναι ένα τετράστερο (4*) όπου παρέχει κάτι παραπάνω στο πελάτη και όχι ένα πεντάστερο (5*) χωρίς τις σωστές παροχές υπηρεσιών.

[gdl_gallery title=» Amalia» width=»100″ height=»100″ ]