ΕΡΓΑΣΙΑ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ COSA NOSTRA:

Με αφορμή την εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα και στα πλαίσια του μαθήματος της Διεθνής Κουζίνας, οι μαθητές των μαγειρικών τμημάτων επισκέφτηκαν το ιταλικό εστιατόριο COSA NOSTRA. Εκεί πραγματοποίησαν γευσιγνωσία ενός πρότυπου Ιταλικού μενού της επιλογής τους και παρακάτω έχουν παραθέσει την εμπειρία τους.  

Την εργασία ανέλαβαν να εκπονήσουν οι εκπρόσωποι του  Μαγειρικού Τμήματος :

  • Χαιρετάκης Βίκτωρας
  • Τσόυτσας Αλέξανδρος
  • Βιολάκης Γιώργος
  • Ζερβάκη Μαριάνθη
  • Χαιρέτης Ανδρέας

Το όνομα του εστιατορίου “ Cosa Nostra” παραπέμπει στην εγκληματική οργάνωση που δημιουργήθηκε το 1927 στη Σικελία της Ιταλίας και στη συνέχεια το ρεύμα αυτό επηρέασε και την Αμερική.

Το εστιατόριο έχει εμπνευστεί και ακολουθεί  πιστά  πρότυπα που βασίζονται  στο Ιταλοαμερικάνικου στυλ ,και τα οποία  εφαρμόζει με τον ακριβή και εντυπωσιακό τρόπο ακόμα και σήμερα , ενώ η δημιουργία και υλοποίηση του έγινε το 2004 λίγο μετά τους ολυμπιακούς αγώνες.

Μπαίνοντας στο εστιατόριο υπάρχουν κόκκινες κουρτίνες που κρύβουν την εξωτερική θέα του μαγαζιού. Στα δεξιά το μπαρ που δίνει μια επιπρόσθετη επιλογή ποτών. Τα έπιπλα και γενικά ο χώρος θυμίζει δεκαετία του ΄30. Τα τραπέζια είναι στρωμένα με κόκκινα- άσπρα καρό τραπεζομάντηλα  , τοίχοι γεμάτοι με φωτογραφίες μαφιόζικων οικογενειών.

Επιπλέον εκεί βρίσκεται και το γραφείο του « Δον» , το οποίο και είναι επισκέψιμο για τους θαμώνες του εστιατορίου. Η διακόσμηση του παραπέμπει σε γραφείο Ιταλού Μαφιόζου που προβάλλεται σε ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει σαλάτες, ορεκτικά, ζυμαρικά, ριζότο, κρεατικά, πίτσες και γλυκά, ιδιαίτερα ισορροπημένος με μόνο στόχο του είναι το ταξίδι γεύσεων, ενώ έξω φιλοξενείται ένα μικρό κηπάκι με φρέσκα μυρωδικά και βότανα τα οποία και χρησιμοποιούνται για τις παρασκευές των πιάτων.

Καθημερινά υπάρχει διαφορετικό προτεινόμενο μενού. Κάθε μαγαζί που διαθέτει τέτοιου είδους κουζίνα φημίζεται για τα ζυμαρικά και την κρέμα γάλακτος και προσπαθεί με λιγότερα υλικά να δημιουργήσουν ένα επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το κάθε πιάτο περιέχει από  4 έως 8 υλικά και ο συνδυασμός αυτός, είναι ένα μαγικό ταξίδι στην παλέτα του ουρανίσκου κάθε θαμώνα. Η εμφάνιση των πιάτων είναι ιδιαίτερα προσεγμένη.

Ότι πιάτο και αν γευτήκαμε ήταν απολαυστικό και σε συνδυασμό με την διακόσμηση του μαγαζιού μας ταξίδεψε στην  γειτονική Ιταλία .

[gdl_gallery title=»cosa nostra» width=»100″ height=»100″ ]