Επαγγελματικές προοπτικές

Η ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας στη χώρα μας ,η συνεχή δημιουργία τουριστικών και επισιτιστικών επιχειρήσεων , και η ζήτηση από τους χώρους αυτούς για στελέχωση , είναι πολύ μεγάλη και έτσι το επάγγελμα του Chef συγκαταλέγεται στα πιο περιζήτητα και καλά αμειβόμενα επαγγέλματα , με μεγάλες προοπτικές εξέλιξης.

Η επιμήκυνσή της Τουριστικής σαιζόν αλλά και η ανάγκη  της φύσης του ανθρώπου, ιδιαίτερα στη χώρα μας, για το καλό φαγητό δίνει την δυνατότητα στους εργαζόμενους του κλάδου της Μαγειρικής Τέχνης να απασχολούνται  σε επιχειρήσεις εστίασής όλο το χρόνο ,κατακτώντας συνεχώς έδαφος στο επαγγελματικό στερέωμα ,με  άπειρες επιλογές για εξειδίκευση, και σταθερά ανερχόμενη πορείαστο επαγγελματικό στερέωμα.

Το επάγγελμα ενός Chefείναι δημιουργικό ,και προσφέρει πολλές συγκινήσεις και τρόπους έκφρασης σε όποιον αποφασίζει να το υπηρετήσει. Ταυτόχρονα όμως  θεωρείται ένα από τα πιο περιζήτητα και με άμεση απορρόφηση από την αγορά εργασίας επαγγέλματα.

Σύμφωνα με έρευνες η ανάγκη για Μάγειρες έως το 2020 αναμένεται να αυξηθεί κατά 40% έναντι των προηγούμενων ετών, και αυτό επιτάσσει μια άρτια εκπαίδευση και ένα υψηλό επίπεδο γνώσεων από εκείνους, προκειμένου να ανταποκριθούν.

Οι απόφοιτοι του τμήματος «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης» μπορούν να απασχοληθούν στα τμήματα κουζίνας σε οποιαδήποτε Ξενοδοχειακή και επισιτιστική επιχείρηση.