Εκπαιδευτική εκδρομή στην Θεσσαλονίκη

Ο Φεβρουάριος ολοκληρώθηκε με την Εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη όπου από τις 25/02 έως και 01/03 μια αποστολή των σπουδαστών από τα τμήματα Μαγειρικής Τέχνης και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, επισκέφτηκαν την συμπρωτεύουσα με αφορμή την εκπροσώπηση στον 9ο Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης και πραγματοποίησαν ένα ταξίδι γεμάτο γεύσεις και μυρωδιές.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι σπουδαστές γευμάτισαν στο εστιατόριο Thymare του ξενοδοχείου Makedonia Palace, απολαμβάνοντας ένα μενού ειδικά διαμορφωμένο για εκείνους, ενώ νωρίτερα πραγματοποίησαν inspection στους χώρους του ξενοδοχείου.

Ακόμα, επισκέφτηκαν την εταιρεία μπαχαρικών και βοηθητικών υλών Provil, όπου παρακολούθησαν σεμινάριο με τίτλο «Σύγχρονοι τρόποι Μαγειρικής»

Ενδιαφέρον σταθμός της εκδρομής ήταν η επίσκεψη στο μοναδικό θεματικό πάρκο ευρωπαϊκών προδιαγραφών «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας», όπου οι σπουδαστές πραγματοποίησαν ένα ταξίδι στην ιστορία της σοκολάτας, θαύμασαν τα εργαστήρια σοκολατοκατασκευών, τη γκαλερί των γλυπτών και τον μεγαλύτερο καταρράκτη σοκολάτας της Ευρώπης.

Τέλος οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την 24η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Συσκευασίας που ανοίγει τις πύλες της κάθε δύο χρόνια στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, παράλληλα με την 5η Διεθνή Έκθεση Οίνου. Το δυναμικό αυτό δίδυμο εκθέσεων των δύο κλάδων στη ΝΑ Ευρώπη, φιλοξενεί παραγωγούς, βιομηχανίες, χονδρεμπόρους, εισαγωγείς & αντιπροσώπους τροφίμων, ποτών & οίνου, από όλη την Ευρώπη, την Αμερική, τη Ρωσία και τα Βαλκάνια.

Η αποστολή της Hotelier education, που συμμετείχε στον 9ο Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης επέστρεψε στα Χανιά έχοντας στις αποσκευές της το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Σχολή της χρονιάς («School of the year»).

[gdl_gallery title=»Εκπαιδευτική εκδρομή Θεσσαλονίκη» width=»100″ height=»100″ ]